Daeva-Lunara: A "Vízgereblyézés" technikája

A cikkek felhasználása bármilyen formában csak a szerzõ és a Berkano honlap, mint forrás megjelölésével lehetséges!

Az úgynevezett "vízgereblyézés" egy õsi technika, melyet brit boszorkányok használtak, hogy feltöltsék a vizet divináció vagy különbözõ varázslatok elõtt.

A rítust telihold idején mutatták be. Szükséges volt hozzá egy fémbõl készült edény, ideálisan ezüsttál vagy ezüsttányér, de idõnként réztálat is használtak, vagy esetenként kristálytálat. A tálnak félig kellett lennie vízzel, a legjobb hozzá a harmat, vagy valamely szent kútból vagy forrásból merített víz. A tálat kihelyezték egy olyan helyre, ahol a telihold fénysugarai szabadon érték a víz teljes felületét. Ilyenkor azt mondták, a holdsugarak "meggereblyézik" a vizet a tálban.

Idõnként a boszorkány a tál mellett ülve kezeivel hasonló mozdulatokat tett a víz felszíne felett, hogy segítse az energiák áramlását. Közben vizualizálta maga elott, ahogy a hold ezüst fénye feltölti a vizet erõvel. Használtak hozzá varázsmondókákat vagy mantrákat is, hogy növeljék az erõt.

Amikor a víz megfelelõen feltöltodött energiával, lehetett használni divinációra, vagy akár belehelyezett kristályokat is fel lehettt tölteni a segítségével.