Wicca táborok


A Wicca táborok 2002. óta kerülnek megrendezésre minden évben. Korábban hagyományosan egy téli és egy nyári tábort szerveztünk, a téli táborok általában február végére esnek, 3-4 naposak, míg a nyári táborok július végén vannak, 5-8 naposak.
2015-től a téli táborok zártak a nyilvánosság számára, csak a Berkano tagjai vehetnek részt rajta. A nyári táborokba továbbra is minden érdeklődőt szeretettel látunk.

Az eddigi táborokról néhány kép megtalálható a Képtárban.


A korai táborok 2002-2003.

A legelső Wicca tábort kísérleti jelleggel Nagybörzsönyben hirdettük meg, ahol egy huszonöt ágyas kulcsos házat béreltünk ki... Azt hittuk, elférünk benne - nem így történt. Azok, akik későn jelentkeztek, még sátrat is hajlandóak voltak hozni, csak a közelben lehessenek. És bár a környék gyönyörű volt, következő nyárra új helyet kerestünk a rendezvénynek. Találtunk egy táborhelyet Szilvásvárad környékén, szép kis faházakkal, itt zajlott az első téli tábor, majd az azt követő nyári tábor is. Sajnos, ez a hely sem bizonyult megfelelőnek. Egyfelől kicsit túlságosan az ország keleti részére esett, nehezen volt megközelíthető a dunántúliak számára, másfelől a hely gondnokai sem viselkedtek velünk túl barátságosan.
2004. nyarára így megint új helyet kellett keresnünk, és ekkor találtunk rá a csodálatos Várgesztesre.


A Gesztesi Vár 2004-2013.

A Gesztesi Vár azonnal a szívünkhöz nőtt, és tiz éven keresztül ragaszkodtunk hozzá. A Vár első okleveles említései 1326-ból ismertek - kora nagyjából 700 évesre tehető. A Vár-Turistaszálló-Vendéglő 1964-ben nyitotta meg kapuit, azóta fogadja látogatóit, a kirándulókat és túrázni vágyókat.A Várszálló üzemeltetői, Rózsa és Attila szeretettel, barátsággal fogadtak minket minden évben. Rendkívül sokat köszönhetünk nekik, és kívánunk nekik még sok-sok boldog évet!

Sajnos azonban a Vár az elmúlt évek során nagyon tönkrement, semmilyen támogatást nem kapott a fenntartására. Ezért 2013. nyara volt az utolsó tábor, melyet ott rendeztünk, és 2014-től új táborhelyet találtunk magunknak. Ettől az évtől kezdve egyúttal meghivásos alapúvá tettük a táborokat, ezért az új táborhely helyszine már nem nyilvános.


A programok

A tábor programjai minden évben meghirdetésre kerülnek, a Programok menüpontban.

Számos különböző, érdekes programot kínálunk a táborozóknak, így például:
- előadásokat, a Wicca, pogányság, mágia területein.
- workshopokat. Volt már állattánc, sámándobolás, rituális csörgő készítése, rúnakészítő workshop, álomfogó, illóolajok, talizmánkészítés, pálcakészítés, korbácskészítés.
- rituálékat. Ezen belül tartottunk Nap- és Holdrítusokat, Nyárközép és Tavaszhívogató ünnepeket, druida rítust, Ozirisz rituálét Amenet ünnepérre.
- energetikai gyakorlatokat. Volt Chi Kung, Tai Chi, orosz energetika, reinkarnációs meditáció, aura- és csakratisztítás, feltérképeztük a környék energiavonalait.
- csoportos gyakorlati mágia foglalkozásokat. Tanultuk az inga, a lengyel-pálca használatát, végeztünk csoportos meditációkat, mantrázást.
- dal- és tánctanításokat. Tanultunk kelta és Wicca dalokat, táncoltunk ír és moldvai táncokat.
- játékokat. Volt Kristályleső játék, "Ejj, mi a kő" játék, a "Kulcsok Őrzői" játék, Watercolor játék, Wiccalandok kvíz, színjátszó gyakorlatok.
- kulturális programokat. Tartottunk felolvasóestet, vitaestet, misztériumjátékokat, musical estet.
- kirándulásokat, gyógynövénygyűjtést, íjászatot.
- nyaranta bográcsozást.
- esti beszélgetéseket, gitározást, közös éneklést.

A korábbi előadások részletes listája táboronként


Részvétel

A jelentkezés mikéntjét szintén mindig aktuálisan, a programok között hirdetjük meg.

A táborba szeretettel várunk mind kezdőket, mind haladókat, akiket érdekel az ezoterika és a mágia útja.

Figyelem! A tábor meghivásos alapú: aki szeretne eljönni, és még nem ismerjük egymást, szeretettel várjuk teaházas vagy egyéb Berkano rendezvényen, illetve a Berkano facebook oldalán, hogy megismerhesssük egymást.


A honlapon található, esetlegesen Internetről származó anyagokért csoportunk felelősséget nem vállal.
Az Árnyak újság a Berkano Wicca Tradíció belső kiadványa, a benne található cikkek, írások a szerzők és a Tradíció szellemi tulajdonát képezik,
felhasználásuk a jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül minden formában tilos.

Powered by nettarhely.hu