Patricia Crowther Bolygórituáléi - A Szaturnusz rítusa

A cikkek felhasználása bármilyen formában csak a fordító és a Berkano honlap, mint forrás megjelölésével lehetséges!

Nap: Szombat
Füstölő vagy illatszer: Jácint, árvácska, zsázsa (nem zsálya!), bűzös aszat (asafoetida), fekete mákszemek, bolondító beléndek, magnetit, mirrha.
Fa: Tölgy.
Szín: Fekete, vagy indigó.
Befolyás: Kötelességek, felelősségek, familiárisok meglelése, mágikus munka, épületek, meditáció, élet, halál, doktrinák.

Kronosz fia; Istenek Atyja; az Idő Istene, a Csendes Megfigyelő; a Magányos; a Bölcs. A Taróban a Világ lappal áll kapcsolatban, amely az élet megpróbáltatásain és keserűségein keresztüli avatásunk színhelye.

A Szaturnuszt gyakran a zodiákus munkafelügyelőjeként jellemzik, mert az életben megtanulandó feladatokat ad. A Szaturnusz a születési horoszkópban elfoglalt helye mutatja a szülött számára kirótt feladatot, lehetőséget adva arra, hogy megismerkedjünk az iránnyal, ahol az élet bizonyos nehézségei fakadnak, ezáltal segítve a szülöttet.

A Szaturnusz a Bak ura és ezen jegy szülöttei rendszerint a középkorúság után élvezhetik ajándékait, hiszen a Szaturnusz a tapasztalattal és a "nem olyan fiatal" korral harmonizál.

Ezen rituálé célja legyen méltóságteljes: csend, de a Belső Elme élénksége; elmélkedés és behatolás a pszichikus birodalmakba; hosszú távú tervek, melyek a jövőben hozzák gyümölcsüket.

A rítus teljes sötétségben kezdődik. A witchek teljes csendben és nyugalomban állnak amíg csak szükséges. Minden külső gondolatot el kell távolítani, hogy lehetőség nyíljon a meg-nem-testesültön, vagy a semmin való meditációra. Amikor mindenki készen áll, a Szolgáló, vagy Maiden meggyújt egy fekete gyertyát az oltáron és mindenki pillantása pontosan a láng fölé szegeződik. Nagyon lassan mindenki állítsa rá gondolatait a rituálé céljára. Ne intenzíven, inkább álmodozóan, távolságtartón, mintha a gondolatot távolról szemlélnék.

A résztvevők most megfogják egymás kezét; megtartva továbbra is a hangulat nyugalmát.

FŐPAPNŐ:
Mi, kik a lángra tekintünk ihletért. jól emlékszünk eredetére. Az Idő méhébol születik mint ártatlan csecsemő, szűzies és tiszta. Ezért gondoljunk mélyen célunkra és tartsuk hasonló módon, tisztán minden nem kívánt gondolattól és minden szennyeződéstől.

A Szolgáló most a középsőről meggyújtja a négy kapunál a gyertyákat és a kört a szokásos módon állítják fel.

FŐPAP:
Én vagyok ő, kielőtt az élet maga teremtetett; akiből a fény a sötétségből előhozatott, a Hatalmas Anya. Gondold meg jól célodat, hogy méltó-e a megtestesülésre.

A Főpapnő a mellette álló fülébe súgja a rituálé célját, aki továbbadja, így megy körbe, míg végül a Fopap fülébe jut.

FŐPAP:
Ez az - ami.

Felemeli a pálcát és Észak felé mutat vele; ezzel egyidőben hangosan kimondva megerősíti a szándékot.

MIND:
Add nekünk az elme valódi szándékát, hogy kívánságunkat a születéshez segíthessük.

A Főpap Isten testtartásban áll. A witchek a Főpapot az Istenként kell, hogy lássák, neki pedig azonosulnia kell vele.

FŐPAPNŐ:
Ó, te ki minden és nemlét vagy; adj nekünk bölcsességet, hogy felfedezhessük valódi ösvényünket ezen életünkben. Merenghessünk elménk sötétjében hosszasan; elmélkedve hibáinkon és valódi akaratunkon.

Ezután eljárják a "Sánta Isten táncát". Ezalatt bármely witch előremehet az "Istenhez", hogy fülébe súgva önnön jelleme legnagyobb hibáját, ezáltal segítséget kérve annak kijavításához. Ahogy valaki előreindul, a többiek azonnal összezárnak mögötte, megtartva a kört.
Az alábbi kántálás megfelel a célnak, mert egyszerű, hatékony és az elmét szabadon hagyja.

MINDENKI:
Íí-evoé-íí

Bárki felajánlhat a tánc közben az "Istennek" egy égő gyertyát, vagy más jelképes ajándékot, amely hitet és bizalmat jelképez. A Tánc ne legyen időhöz kötve, de ha mindenki kész, a Főpapnő egy előre megbeszélt jelet ad arra, hogy a tánc befejezodött. Ha bárki transzba esne, a Főpapnő odamegy segíteni, a többiek folytatják a táncot a kántálást abbahagyva.

A végén mindenki teljes csendben áll, míg a Főpap a kezébe vesz egy égő lámpást és a botot vagy stanget. Ezután háromszor körbejár ezekkel, majd bemutatja és átadja az első witchnek, aki ugyanígy bemutatja a következőnek, majd odaadja.

A körben az utolsó visszaadja ezeket a Főpapnak. Ezen mozdulatsor közben a witch meditáljon a Szaturnusz minden arcán: bölcsesség, öregkor, idő, halál, tél, stb.

AMENNYIBEN ÚGY AKARJÁK, EZUTÁN VÉGZIK A MÁGIKUS MUNKÁT.

A Szolgáló megfújja a kürtöt, jelezvén a belső valóságból a külsőbe visszatérő figyelmet.

FŐPAPNŐ:
Hosszú utat kell bejárnunk, de bízunk benned és az időben, hogy elvisztek valódi beteljesülésünkhöz. Hogy bölccsé és türelmessé tesztek; a Koszmoszban való lehetőségünket kivárván.

FŐPAP:
Miért vártok? Az idő mindig a MOST!

Mindenki egymás kezét fogva körbejár, az alábbi kántálással:

Te ki Földmély ura vagy,
Vágyunknak életet adj
Idő, Erő segítik
És a vágy megszületik
Szörnyű Isten, halld imánk,
Pálcád fényét vesd miránk
Hallj, gyermekeid vagyunk
Add meg, amit akarunk
Úgy legyen!

Mindenki Ötszörös Tisztelgést mutat be a Főpapnak.

Fordította: Saddie LaMort