Daeva-Lunara: A "Vízgereblyézés" technikája

Az úgynevezett “vízgereblyézés” egy ősi technika, melyet brit boszorkányok használtak, hogy feltöltsék a vizet divináció vagy különböző varázslatok előtt.

A rítust telihold idején mutatták be. Szükséges volt hozzá egy fémből készült edény, ideálisan ezüsttál vagy ezüsttányér, de időnként réztálat is használtak, vagy esetenként kristálytálat. A tálnak félig kellett lennie vízzel, a legjobb hozzá a harmat, vagy valamely szent kútból vagy forrásból merített víz. A tálat kihelyezték egy olyan helyre, ahol a telihold fénysugarai szabadon érték a víz teljes felületét. Ilyenkor azt mondták, a holdsugarak “meggereblyézik” a vizet a tálban.

Időnként a boszorkány a tál mellett ülve kezeivel hasonló mozdulatokat tett a víz felszíne felett, hogy segítse az energiák áramlását. Közben vizualizálta maga elott, ahogy a hold ezüst fénye feltölti a vizet erővel. Használtak hozzá varázsmondókákat vagy mantrákat is, hogy növeljék az erőt.

Amikor a víz megfelelően feltöltodött energiával, lehetett használni divinációra, vagy akár belehelyezett kristályokat is fel lehettt tölteni a segítségével.

A honlapon található, esetlegesen Internetről származó anyagokért csoportunk felelősséget nem vállal.
Az Árnyak újság a Berkano Wicca Tradíció belső kiadványa, a benne található cikkek, írások a szerzők és a Tradíció szellemi tulajdonát képezik,
felhasználásuk a jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül minden formában tilos.

Powered by nettarhely.hu