"Járjunk hát büszkén, emelt fővel, mert az Ég a mi apánk és a Föld a mi anyánk. Az Istenek Gyermekei vagyunk."

Főoldal

Az Árnyak magazin a Berkano Wicca Tradíció kiadványa. A cikkek szabadon felhasználhatóak, amennyiben pontos linkkel, a Berkano Wicca Tradíció és a szerző megjelölésével kerülnek bemutatásra.


A tartalomból: Sabbatok és esbatok találkozása; Abe no Szeimei - a japán Merlin; Holdnaptár; Top 5 film a samhaini hétvégére amitől garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz; Boline, avagy fehér nyelű kés; Almás pite recept; Halloween, a Wicca újév; A mágia színei 7. - Kék; A jack-o-lantern eredete, története; Infernalista tarot-ajánló; Mágikus önvédelem - I. rész

Az Árnyak magazin beavatottaknak szól, nem csak Wiccáknak - azoknak, akik értik és részesei a Nagy Misztériumnak. Nem fizikai beavatásra gondolunk, hanem afféle szellemi közösségre, amely magába foglalja mindazokat, akik az Úton járnak.

Az Árnyak 1999. januárja óta létezik, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Az eredeti, nyomtatott verziót hamarosan felváltotta az internetes magazin, a havi rendszeres megjelenésről pedig átváltottunk évi nyolc, az évkör nyolc ünnepéhez igazodó megjelenésre.

A magazin első főszerkesztője Osara LaMort volt, 1994. óta Wicca, a Berkano Tradíció főpapnője. Jelenleg Hollandiában, Amszterdamban él, 2018. május óta a közélettől visszavonultan.

A magazin 2020-ban megújult, jelenlegi főszerkesztője Sophie LaMort.

Az újságnak nincsenek rendszeres szerkesztői, ám rengeteg cikkírónak mondhatunk köszönetet fáradságos és kitartó munkájáért, ötleteiért, többek között Admonnak, Adrinak, Arsollossnak, Caballusnak, Ifjunak, Oghusnak, Saddie LaMortnak, Scampynek.

Köszönjük továbbá Nayahnak, a KWHE főpapnőjének, aki az első két évfolyam társ- főszerkesztője volt, szintén számos írás szerzője, és Osarával együtt az újság szellemi atyja.

Végül, de nem utolsósorban köszönjük a nettarhely.hu webtárhelynek, és Wolfnak, aki az első elektronikus pillanattól kezve otthont adott nekünk.