A varázsszövegekrőlA régi időkben sokféle varázsszöveget és rigmust használtak, főleg a táncokhoz. Sok lett közülük elfeledett az idők során, de tudjuk, hogy IAU kurjantásokat használtak, mely nagyban hasonlít az ősiek EVO vagy EVOHE kiáltásaira. Ha ez így van, akkor sok múlik a kiejtésen. Mikor fiatal koromban hallottam, az IAU sokkal inkább AEIOU-nak, vagy AAAEEIOOOOUU-nak hangzott. Ez lehet a hangok hívásnak megfelelő módon való természetes meghosszabbítása, de azt sugallja, hogy egy idézés kezdőbetűivel van dolgunk, ahogy az Agláról járja a szóbeszéd, illetve ahogy az egész héber ABC-t gondolják, s amely indokból hatalmas varázslatként ismételgetik. Annyi bizonyos, hogy ezen kiáltásoknak komoly hatása van tánc közben, ezt saját szememmel láttam.

Hasonló hívások az IEHOUA és EHEIE; ahogy a Ho Ho Ho Ise Ise Ise is. Az IEO VEO VEO VEO VEOV OROV OV OVOVO lehet, hogy varázslat, de valószínűbb, hogy hívás, hasonlóan a görög EVOE EVOE-hez és az angol matrózok "Heave ho!" -jához. Az "Emen hetan" és "Ab hur, ab hus" szintén hívásnak tűnik, ahogy az angol boszorkányperekben elhangzó "Horse and hattock, horse and go, horse and Pellatis, ho, ho, ho!" is. Az ugyanitt megjelenő "Thout, tout a tout tout, throughout and about" és "Rentum tormentum" vagy hibás kiejtése egy elfeledett formulának, vagy egy szerencsétlen által kínzás közben kitalált szöveg, hogy elkerülje a valódi formula kiadását.

VisszaA honlapon található, esetlegesen Internetről származó anyagokért csoportunk felelősséget nem vállal.
Az Árnyak újság a Berkano Wicca Tradíció belső kiadványa, a benne található cikkek, írások a szerzők és a Tradíció szellemi tulajdonát képezik,
felhasználásuk a jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül minden formában tilos.

Powered by nettarhely.hu