Publikus Árnyak Könyve

A cikkek felhasználása bármilyen formában csak a fordító és a Berkano honlap, mint forrás megjelölésével lehetséges!

A Figyelmeztetés

Ezen könyvet enkezeddel írd. Hagyd, hogy Fivéreid és Nõvéreid kimásolják, amit akarnak, de soha ne engedd ki kezeidbõl és ne tartsd magadmál más írását; mert ha az õ kézírásukat megtalálják, elvihetik és megkínozhatják õket. Mindenki saját írását óvja és pusztítsa el, ha veszély fenyeget. Tanulj meg fejbõl, amennyit csak lehet és a veszély elmultával írd újra könyvedet.

Ezen okból ha valaki meghal, pusztítsátok el a könyvét, ha õ maga nem tudta ezt megtenni, mert ha megtalálják, egyértelmû bizonyítékként szolgál ellenük. "Nem lehetsz egyedül Witch"; így minden barátjukat a kínzatás veszélye fenyegetné. Pusztíts hát el mindent, mi nem feltétlenül szükséges.

Ha könyvedet megtalálják nálad, az egyértelmû bizonyíték ellened. Megkínozhatnak. Tartsd távol a kultusz minden titkát elmédtõl. Mondd, hogy rosszakat álmodtál, hogy egy ördög íratta ezeket veled tudtodon kívül. Csak arra gondolj: "Nem tudok semmit, nem emlékszem semmire, mindent elfelejtettem". Vésd ezt az elmédbe. Ha nem bírod már a kínzást, mondd: "Vallok, nem bírom a kínzatást, mit akartok, mit mondjak? Mondjátok és elismétlem." Ha a Testvériségrõl kérdeznek, ne beszélj róla, de ha lehetetlenségeket, mint repülés, az Ördöggel való hálás, gyermekek feláldozása vagy emberhúsevés, mondd ezt: "Gonoszakat álmodtam. Nem magam voltam. Õrület lett úrrá rajtam".

Nem minden elöljáró gonosz. Ha van megfelelõ ürügy, megkegyelmezhetnek. Ha bevallottál bármit, tagadd le késõbb. Mondd, hogy a kínzás miatt össze-vissza beszéltél, nem tudtad, mit mondasz vagy teszel. Ha elítélnek, ne félj. A Testvériség hatalmas. Ha kitartasz, segíthetnek megszökni. Ha bármit elárulsz, nincs remény számodra sem ezen a világon, sem a következõn.

De bizonyos, ha rendíthetetlen mész a máglyára, kábítószereket juttatnak be hozzád. Nem érzel majd semmit és átsétálsz a Halálba, s ami azon túl van - az Istennõ extázisába.

Ugyanez igaz a Munkaeszközeidre is. Olyan egyszerû tárgyak legyenek, melyek bárki otthonában elõfordulhatnak. A pentákulumok viszból készüljenek, hogy könnyen össze lehessen törni vagy el lehessen olvasztani õket. Ne rendelkezz karddal, hacsak rangod nem indokolja. Ne legyenek jelek vagy nevek semmin. Tintával írd rájuk felszentelés elõtt, s amint befejezted, azonnal mosd õket le.

Soha ne kérkedj, soha ne fenyegetõzz, soha ne mondd, hogy rosszat kívánsz bárkinek. Ha bárki a Mesterségrõl beszélne, mondd: "Ne beszélj nekem ilyen dolgokról, balszerencsét hoz ránk."