MabonAz oltárt az ősz jelképeivel díszítik; tobozokkal, makkokkal, tölgyfaágakkal, kukoricával, tüzet és/vagy füstölőt gyújtanak. A szokásos tisztítás után a jelenlevők körbeállnak, férfiak és nők felváltva egymás mellett. A Főpap Isten pózban az oltár nyugati oldalán.
A Főpapnő az oltár keleti oldalán, vele szemben, olvassa az idézést:

"Búcsúzunk toled, Ó Nap, mindig visszatérő fény. A rejtett Isten, ki mindörökké jelen van. Eltávozik a fiatalság földjére, ahol trónusán ülve uralkodik, bírája Isteneknek és embereknek. A levegő seregeinek agancsos vezére. Ahogy a kör szélén láthatatlan állnak a Külső Terek Hatalmas Urainak alakjai, úgy rejtezik ő, "a bennünk rejlő Úr", úgy rejtezik a magban, a frissen aratott gabona magvában, a hús magvában, a földbe rejtve, a csillagok csodás magvában. "Élet van benne, s az élet az emberek fénye", az, mi soha nem születik és soha meg nem hal. Ezért a Wicca nem sír, hanem örvendezik."

A Főpapnő a Mágushoz lép csókkal. A Főpap leteszi az athamét és a korbácsot, megcsókolja. A Főpapnő átadja neki a pálcát, vagy seprűt, vagy botot (a régi időkben thyrsust). Együtt vezetik a táncot, a Főpapnőnél sistrum vagy csörgő, a Főpapnál pálca, a jelenlevők követik őket, háromszor az oltár körül. Ezután gyertyajáték.
Sütemény és bor.
Nagy Rítus, ha lehet.
Táncok és játékok.

VisszaA honlapon található, esetlegesen Internetről származó anyagokért csoportunk felelősséget nem vállal.
Az Árnyak újság a Berkano Wicca Tradíció belső kiadványa, a benne található cikkek, írások a szerzők és a Tradíció szellemi tulajdonát képezik,
felhasználásuk a jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül minden formában tilos.

Powered by nettarhely.hu