Eszközök felszentelése(Jegyzet: ha lehetséges, érints minden új fegyvert egy más felszentelthez, kardot kardhoz, athamét athaméhez, stb.)

1.) Legyen a kör meghúzva és megtisztítva. Minden fegyvert egy férfinek és egy nőnek kell felszentelnie, mindketten legyenek meztelenek, mint a kihúzott kard pengéje; tisztuljanak meg és készüljenek fel megfelelően.

2.) Legyen a tárgy a pentákulumra helyezve. A Főpap behinti sóval és vízzel, a Főpapnő áthúzza a füstölő füstjén, visszahelyezi a pentákulumra. Érintsék hozzá a már felszentelt eszközt, és mondják el az Első Varázslatot.

2a.) Kard és athame esetében: "Megidézlek téged, ó acélból lévő kard (vagy athame), hogy légy erősségem és védelmem minden mégikus munkálatban, minden ellenségem ellen, az Úrnő és az Úr nevében. Ismét megidézlek téged az Úrnő és az Úr szent neveiben, hogy védelmül szolgálj minden nehézségben, így segíts engem."

2b.) Bármely más eszköznél: "Úrnő és Úr, áldd meg és szenteld fel eme (eszköz neve)-t, hogy rajtatok keresztül elnyerje a szükséges erényt a szerelem és szépség minden cselekedetéhez."

3.) Ismét meghintik vízzel és megfüstölik, majd elmondják a Második Varázslatot:

3a.) Kard és athame esetében: "Megidézlek téged, ó acélból lévő kard (athame) a hatalmas istenek és gyengéd istennők által, a mennyek, a csillagok, az őket uraló szellemek erénye által, oly erényeket nyerj el, mellyel elérhetem vágyott célomat minden esetben, mikor használlak téged, az Úrnő és az Úr hatalma által."

3b.) Minden más eszköznél: "Úrnő és Úr, áldjátok meg ezen eszközt, mely tiszteletetekre készült."
(korbácsnál és köteleknél hozzá kell tenni: "hogy csak jó célra legyen használható, a Ti dicsőségetekre.")

4.) Minden eszközt felszentelés után be kell mutatni tulajdonosának a jelenlevő legalacsonyabb avatási szint jelével.

5.) Az, aki nem a tulajdonos, ötszörös csókot ad a tulajdonosnak. Az utolsó csóknál az eszközt melleik közé helyezik, s addig öleljék egymást, amíg gondolják, az eszközt csak testükkel a helyén tartva. A tulajdonos azonnal vegye használatba az eszközt - húzzon kört az athamével vagy karddal, suhintson a négy égtáj felé a pálcával, vágjon valamit a fehér nyelű késsel, stb. A köteleket és korbácsot azonnal használni kell.

Az eszközt olyan közel kell tartani a testhez legalább egy hónapig, amennyire csak lehet, pl. a párna alatt tartható stb. Ha nincs használatban, minden eszközt és fegyvert rejtekhelyre kell tenni, s jó, ha ez az alvóhely közelében van, és ha minden este lefekvés elott használod őket. Senkinek ne engedd, hogy eszközeidet érintse, míg azt teljesen át nem hatotta az aurád, mondjuk hat hónapig. De egy pár, aki együtt dolgozik használhatja, ugyanazon eszközöket, melyeket mindkettejük aurája áthat.

VisszaA honlapon található, esetlegesen Internetről származó anyagokért csoportunk felelősséget nem vállal.
Az Árnyak újság a Berkano Wicca Tradíció belső kiadványa, a benne található cikkek, írások a szerzők és a Tradíció szellemi tulajdonát képezik,
felhasználásuk a jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül minden formában tilos.

Powered by nettarhely.hu