A varázserőA varázserő a testben szunnyad, bizonyos módszerekkel előhívható és felhasználható, azonban hacsak varázskörbe nincs zárva, gyorsan eloszlik, ezért fontos a megfelelően megalkotott kör.

Úgy tűnik, a varázserő a bőrön és feltehetőleg a testnyílásokon keresztül áramlik a testből, ezért szükséges a megfelelő felkészülés. A legkisebb menyiségű kosz mindent elront, ezért fontos az alapos tisztaság. Az elmebeli hozzáállás igen jelentős szerepet játszik, munkádat csak a legnagyobb tisztelet szellemében végezd. Némi bor használata, akár ismételve a rituálé során segíthet varázserőt termelni. Más, erősebb italok is használhatóak, de fontos a mérték, mert a legkisebb zavartság megakadályoz a megidézett varázserő kontrollálásában.

A legegyszerűbb mód a tánc és a monoton kántálás, először lassan, majd egyre gyorsabban, míg szédülni nem kezdünk. Utána jöhetnek a hívások, de még az vad, értelmetlen sikoltozás is további varázserőt fejleszt. De ez a módszer feltüzeli az elmét és nehézzé válik a varázserő irányítása, bár ez gyakorlással fejleszthető. A korbács sokkal hasznosabb, mert mind a testet, mind a lelket élénkíti, mégis könnyű megtartani az irányítást.

A legjobb a Nagy Rítus. Hatalmas varázserőt szabadít fel, de a feltételek és a helyzet okán elsőre nehéz lehet megtartani az irányítást eleinte. Ismét gyakorlás kérdése, a használó természetes akaraterejéé, illetve kis mértékben a segédeké. Ha, ahogy régen, több gyakorlott segéd van jelen, s mindenki megfelelően használja akaratát, csodák történhetnek.

A varázslók elsősorban véráldozatot használtak és míg ezt gonosznak tartjuk, nem tagadhatjuk, hogy ezen módszer nagyon hatékony. A varázserő villámként csap ki a frissen fakasztott vérből, nem lassan szivárog, mint a mi módszerünkkel. Az áldozat rémülete hevesebbé teszi az áramlást, és egy egészen kis állat is hatalmas mennyiségű energiát tud termelni. A legnehezebb az emberi elmének az alacsonyabb állati elme erejét irányítani. A varázslók azt állítják, hogy rendelkeznek módszerekkel, és hogy minél magasabb rendű állatot használunk, a nehézség annál inkább csökken, s emberáldozatnál teljesen meg is szűnik (szörnyűség ezen gyakorlat, de így van). A papok ezt jól tudták; a máglyára küldött áldozatok rémülete és fájdalma (ahol a tüzek hasonló módon muködtek, mint a mágikus kör) által hatalmas erőre tettek szert.

Az ősi flagellánsok sok erőt szabadítottak fel, de annak nagy része, mivel nem volt körbe zárva, eloszlott. Olyan hatalmas mennyiségű varázserőt ébresztettek fel folyamatosan, hogy bárki, aki rendelkezett tudással, irányíthatta és használhatta; feltehetőleg a régi pogány áldozatok is hasonló módon voltak felhasználva. Egyesek suttogják, hogy ha az áldozat önkéntes volt, elméjét a Nagy Műre koncentrálta, magasan képzett segédekkel, csodák történtek, de erről nem beszélnék.

VisszaA honlapon található, esetlegesen Internetről származó anyagokért csoportunk felelősséget nem vállal.
Az Árnyak újság a Berkano Wicca Tradíció belső kiadványa, a benne található cikkek, írások a szerzők és a Tradíció szellemi tulajdonát képezik,
felhasználásuk a jogtulajdonosok írásos engedélye nélkül minden formában tilos.

Powered by nettarhely.hu